گفتوگو|
جوانترین صلحیار استان کرمانشاه گفت: گروه ۱۰ نفرهای که در ستاد صبر استان عضو آن هستم از ابتدای سال تا کنون زمینه صلح و سازش میان ۱۷۰ پرونده وارده را ایجاد کرده و ۵۰ پرونده را در دی ماه سال ۱۴۰۳ به مصالحه رسانده است.
ایجاد صلح و سازش میان شکات مهمترین و سادهترین راهحل برای حل اختلافات حقوقی و کیفری است برای ایجاد زمینه صلح و سازش طرفین با همکاری یکدیگر و در فضایی صمیمانه، به بررسی موضوعات مورد اختلاف پرداخته و با انعطافپذیری و حسننیت، به توافق میرسند. یکی از سیاستهای محوری قوه قضاییه کاهش جمعیت کیفری به ویژه جلوگیری از ورود زندانیان جرایم سبک و مالی به زندان بوده و مهمترین و سادهترین راهحل برای حل اختلافات حقوقی و کیفری ایجاد صلح و سازش میان شکات است. سازش بهعنوان یک راهکار مسالمتآمیز در حل اختلافات، از اتلاف وقت و صرف هزینه زیاد جلوگیری میکند.
در همین راستا ایجاد و ترویج صلح و سازش و حل و فصل اختلافات که در سند تحول و تعالی قوه قضاییه نیز مورد توجه ویژه قرار دارد توسط صلحیاران که ظرفیتهای مردمی و افتخاری هستند انجام میشود و آنها در حل و فصل پروندههای قضایی، به دادگستری و شوراهای حل اختلاف کمک میکنند. صلح یاران از میان ریش سفیدان، معتمدان و افراد با تجربه انتخاب میشوند و نقش میانجی گری در حل دعاوی مردم را برعهده دارند.
سید بختیار کاظمی متولد سال ۱۳۵۹ و دبیر آموزش و پرورش است. در حال حاضر در کنار مدیریت دانش آموزان به عنوان صلح یار استان کرمانشاه در شورای حل اختلاف این شهرستان مشغول به فعالیت است و موفق به سازش در پروندههای متعددی شده به همین منظور در ادامه درباره چگونگی فعالیت خود به عنوان یک صلحیار در گفتوگو با میزان، مطالبی را بیان کرد.
سید بختیار کاظمی جوانترین صلحیار استان کرمانشاه (شهرستان صحنه) اظهار کرد: پدرم جزو یکی از ریش سفیدان و متنفذین در استان کرمانشاه بود و قبل از راه اندازی ستاد صبر و فعالیت صلح یاران در زمینه کسب صلح و سازش، اختلافات میان مردم را به سازش ختم میکرد من در آن زمان کودک بودم و او را همراهی میکردم از همان زمان به این کار علاقه بسیاری داشتم و بسیاری از تجربیات را در کنار پدرم کسب کردم.
وی افزود: زمانی که معلم یکی از روستاها بودم اولیای یکی از دانش آموزانم دچار اختلاف خانوادگی شده بودند با وجود اینکه بزرگان روستا بسیار پادرمیانی کردند تا این اختلاف رفع شود ولی این اتفاق صورت نگرفت. در آن زمان بسیار جوان بودم تصمیم گرفتم که برای رفع این اختلاف پادرمیانی کنم بنابراین با ارائه مشاوره و راهنمایی به آن زن و شوهرسرانجام میان آنها صلح و سازش ایجاد شد و این اولین تجربه موفق من در این زمینه بود و باعث شد که به صلح یاری سوق پیدا کنم.
کاظمی جوانترین صلحیار استان کرمانشاه بیان کرد: ۶ سال گذشته با تشکیل ستاد ملی صبر (مصلحین) در استان من نیز فعالیت خود رادر شهرستان صحنه آغاز کردم و گروههای بسیاری در این ستاد تشکیل شد که فعالیتهای چشمگیری داشتند. از زمانی که به عنوان صلح یار فعالیت خود را آغاز کردم ۴ پرونده قصاص را به صلح و سازش ختم کردم و ۳ پرونده قصاص دیگر در معرض سازش قرار دارد که انشاالله تا سال آینده نیز به صلح و سازش ختم میشود.
وی ادامه داد: در ستاد ملی صبر استان کرمانشاه گروههای بسیاری وجود دارد که متشکل از صلح یاران است و گروهی که در آن فعالیت دارم ۱۰ نفر عضو دارد که ۳ عضو آن شامل خیرین میشوند از ظرفیت این خیرین برای رفع مشکل مالی افرادی که از بضاعت مالی برخوردار نیستند استفاده میکنیم تا مشکلات آنها ختم شود. گروهی که در آن عضویت دارم از ابتدای سال تا کنون زمینه صلح و سازش میان ۱۷۰ پرونده وارده را ایجاد کرده همچنین ۵۰ پرونده را در دی ماه سال ۱۴۰۳ به صلح و سازش ختم کرده است.
جوانترین صلحیار استان کرمانشاه گفت: برای رفع اختلاف و مشکلات میان روستاییان با شاکی و متشاکی جلساتی را در مساجد ودفتر ستاد صبر در دادگستری برگزار میکنیم که در این جلسات از بزرگان ریشسفیدان و امام جماعت روستا نیز دعوت به عمل میآوریم تا حضور داشته باشند و برای رفع اختلافات میانجیگری کنند بیشتر پروندههای مربوط به روستاییان در مساجد به صلح و سازش ختم میشود.
کاظمی اظهار کرد: در راستای صلح و سازش میان روستاییان در تاریخ ۳ بهمن ۱۴۰۳ دو پرونده اختلاف شدید خانوادگی روستای ارگنه، ۲۸ دی ۱۴۰۳ پنج پرونده اختلاف شهید خانوادگی روستای عالی کردان،۲۱ دی ۱۴۰۳ دو پرونده اختلاف شدید خانوادگی روستای بدربان،۳ دی ۱۴۰۳ دو پرونده اختلاف شدید خانوادگی روستای چمه،۷ آذر ۱۴۰۳ اختلاف شدید خانوادگی ۳ خانواده بزرگ روستای درکه و عین القاض شهرک امام رضا (ع)،۹ آذر ۱۴۰۳ اختلاف روستای دهمرادخان و ۱۷ آذر ۱۴۰۳ اختلاف شهید خانوادگی ۶ پرونده خانواده بزرگ روستای همت آباد و پاچمن و، با تلاش و همت اعضای شورا، دهیار روستا، بزرگان، ریش سفیدان و اعضای ستاد ملی صبر به مصالحه ختم شد و این فقط تعدادی از آمار رسیدگی به پروندههای شهری و روستایی است.
وی درباره بیشتر موضوعات پروندهای که رسیدگی میکنید مربوط به چه موضوعاتی است، گفت: موضوع پروندههایی که ارجاع میشود متنوع بوده و شامل اختلافات ملکی و اختلافات میان زوجین اعم از طلاق، حضانت، نفقه، مهریه، یا تقسیم اموال، اختلافات مالی، قصاص، مطالبه وجه، الزام به تمکین، نزاع، قلع و قمع، خیانت در امان، تقسیم ارث و... میشود که برای ایجاد صلح و سازش جلساتی را میان طرفین برگزار میکنیم تا صحبتهای آنها را استماع و مشاورههای لازم را به آنها ارائه کنیم.
کاظمی جوانترین صلحیار استان کرمانشاه بیان کرد: صلح یاران با دل و جان و نیت مخلصانه، بدون هیچ منت و دریافت دستمزدی به پروندهها رسیدگی میکنند امکانات صلح یاران در ستاد صبر بسیار کم است بنابراین خیلی خوب میشود که تقدیر و تشکری از آنها صورت گیرد چرا که با هدف رضای خدا در این کار مشغول هستند. در مراسم گرامیداشت سالروز تشکیل شورای حل اختلاف و تجلیل از قضات و کارکنان نمونه شورای حل اختلاف که با حضور رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه برگزار شد همچنین در همایش ستاد ملی صبر من به عنوان صلح یار برتر دادگستری کل استان کرمانشاه در امر صلح و سازش انتخاب شدم.
انتهای پیام/