۱۲ مجتمع قضایی صلح با بیش از ۱۰۰ شعبه فعال در تهران راه‌اندازی شده است

۲ هفته پیش ۳

گفت‌وگو|

۱۲ مجتمع قضایی صلح با بیش از ۱۰۰ شعبه فعال در تهران راه‌اندازی شده است

رئیس کل محاکم تهران با بیان اینکه تاکنون ۱۲ مجتمع قضایی صلح با بیش از ۱۰۰ شعبه فعال در ۳۲ ساختمان در تهران راه‌اندازی شده است، گفت: از ۱۵ آبان تا ۱۵ دی حدود ۴۵ هزار و ۸۷۳ فقره پرونده به این شعب ارجاع شده است.

خبرگزاری میزان -

ربیع الله قربانی در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به اقدامات صورت گرفته در راستای ایجاد شعب ویژه صلح در تهران بیان کرد: برای اجرای قانون شورای حل اختلاف و با تأکیدات و پیگیری‌های رئیس کل دادگستری استان تهران، تاکنون ۱۲ مجتمع قضایی صلح با بیش از ۱۰۰ شعبه فعال در ۳۲ ساختمان در سطح شهر تهران راه‌اندازی شده است.

ارجاع بیش از ۴۵هزار فقره پرونده به شعب دادگاه صلح 

وی افزود: شعب دادگاه صلح از ۱۵ آبان ۱۴۰۳ آغاز به کار کرده‌اند و تا ۱۵ دی ۱۴۰۳ حدود ۴۵ هزار و ۸۷۳ فقره پرونده به این شعب ارجاع شده است. دادگاه‌های صلح با تناسب سازی منابع انسانی با حجم ورودی پرونده تأثیر چشمگیری در تسریع روند رسیدگی‌ها و کاهش اطاله دادرسی خواهد داشت.

رئیس کل محاکم تهران با اشاره به عملکرد نه‌ماهه ابتدایی سال جاری در حوزه اجرای احکام مدنی و صلح نیز توضیح داد: عملکرد این حوزه را می‌توان در دو بخش اصلی نخست در محاکم حقوقی و دوم در محاکم صلح بررسی کرد. 

۱۲ مجتمع قضایی صلح با بیش از ۱۰۰ شعبه فعال در تهران راه‌اندازی شده است

قربانی با بیان اینکه در حوزه اجرای احکام مدنی چالش‌هایی به‌ویژه ناشی از کمبود دادورز وجود داشته است، افزود: برای غلبه بر این مشکلات، اقدامات زیر انجام شده است، همکاری با مأمورین نیروی انتظامی برای ارتقای کیفیت اجرای آرای مدنی، تشکیل جلسات هماهنگی آموزشی مطابق با ماده ۱۳ قانون اجرای احکام مدنی، به‌منظور ارتقای مهارت‌ها و بهبود عملکرد، تشکیل کارگروه‌های مشورتی برای بررسی پرونده‌های خاص و یافتن راه‌حل‌های بهتر، برگزاری ملاقات‌های مردمی به‌منظور رسیدگی به اعتراضات و رفع مشکلات اجرایی در این راستا صورت گرفته است.

تشکیل ۲۵ شعبه مستقل و متمرکز اجرای احکام در دادگاه‌های صلح

وی با اشاره به روند اجرای احکام در محاکم صلح نیز بیان کرد: در این بخش، بهبود و تسریع در روند اجرای احکام، از اهداف اصلی بوده است. مهم‌ترین اقدامات شامل تشکیل ۲۵ شعبه مستقل و متمرکز اجرای احکام در دادگاه‌های صلح با هدف افزایش کارآمدی و تسهیل دسترسی، اقدامات تکمیلی بازدید‌های دوره‌ای و سرزده از واحد‌های اجرای احکام و جابجایی دادورزان و مدیران برای ارتقای سلامت قضایی، نظارت دقیق بر امور زندان‌ها و تلاش برای آزادی زندانیان غیرعمد، با تأکید بر حمایت‌های اجتماعی بوده است. 

تلاش دستگاه قضا برای افزایش رضایت‌مندی جامعه

رئیس کل محاکم تهران خاطرنشان کرد: در راستای اجرای احکام دادگاه‌های صلح، برگزاری جلسات آموزشی منظم برای دادورزان به‌منظور افزایش دانش تخصصی و مهارت‌های اجرایی، متمرکز سازی اجرای آرای اداره کار در ساختمان شهید دیالمه با موقعیت جغرافیایی مناسب در مرکز شهر که منجر به کاهش زمان رسیدگی و افزایش رضایت کارگران شده است. این اقدامات نشان‌دهنده تلاش دستگاه قضایی برای ارتقای کیفیت خدمات، کاهش مشکلات اجرایی، و افزایش رضایت‌مندی جامعه است.

راه اندازی کشیک دادگاه صلح با حضور یکی از معاونین ستادی

قربانی درباره اقدامات صورت گرفته در راستای فوریت‌های قضایی نیز گفت: راه اندازی کشیک دادگاه صلح با حضور یکی از معاونین ستادی سازماندهی شده و یک متصدی واحد برای آن تعیین شده است. این کشیک به منظور رسیدگی به پرونده‌های محکومیت‌های مالی که منجر به بازداشت می‌شوند، فعال شده و تا ساعت ۱۹ به صورت حضوری و بعد از آن به صورت غیرحضوری خدمات قضایی ارائه می‌دهد. همچنین، پرونده‌های آرای کیفری غیابی که در مرحله اجرای احکام هستند، نیز در خارج از وقت اداری و در زمان کشیک رسیدگی و تعیین تکلیف می‌شوند.

۱۲ مجتمع قضایی صلح با بیش از ۱۰۰ شعبه فعال در تهران راه‌اندازی شده است

وی درباره اقداماتی که در راستای اجرای سند تحول قضایی در کاهش اطاله دادرسی انجام شده نیز گفت: اجرای سند تحول قضایی در محاکم تهران به صورت جدی دنبال شده و نتایج قابل توجهی به همراه داشته است که شامل برگزاری نشست‌های منظم کمیته‌های رفع اطاله دادرسی و جلسات هم‌اندیشی در ستاد و مجتمع‌های قضایی حقوقی- کیفری و تشکیل ۸ کمیته تخصصی برای نظارت و کاهش اطاله دادرسی بوده است. 

تشکیل ۸ کمیته تخصصی برای نظارت و کاهش اطاله دادرسی در محاکم

رئیس کل محاکم تهران گفت: ۸ کمیته تخصصی برای نظارت و کاهش اطاله دادرسی شامل: کمیته نظارت بر پرونده‌های معوق، کمیته نظارت بر شعب با عملکرد نامتعارف، کمیته نظارت بر کارشناسان، کمیته نظارت بر تسهیل اجرای احکام مدنی،کمیته نظارت بر دفاتر خدمات قضایی الکترونیک، کمیته بازشماری پرونده‌ها و کمیته اتقان آرا هستند که با بررسی دقیق مشکلات، ارائه راهکار‌های عملی و نظارت مستمر، روند رسیدگی به پرونده‌ها را بهبود بخشیده‌اند.

انتهای پیام/ 



مشاهده این خبر در منبع اصلی
-->