اجرای 49 پروژه کلان اقتصادی در خراسان جنوبی

۲ هفته پیش ۷

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، احمد آریافر در نشست خبری اظهار کرد: از ابتدای سال 150 جلسه برای بررسی مشکلات 282 واحد تولیدی برگزار شده که 801 مصوبه داشته است.

وی با بیان اینکه حدود 54 درصد این مصوبات در حوزه بانک‌ها، 24 درصد در زمینه زیرساخت‌ها و بقیه مصوبات در دیگر حوزه‌ها بوده است، ادامه داد: بیش از 44 درصد این مصوبات اجرا و 54 درصد هم در دست اجراست و تنها 11 درصد مصوبه در این زمینه اجرا نشده‌اند.

بازگشت  12 واحد صنعتی به چرخه تولید 

 مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با اشاره به اینکه 12 واحد صنعتی به چرخه تولید برگشته‌اند، خاطرنشان کرد: از ابتدای سال 34 پروانه بهره‌برداری صنعتی جدید صادر و حدود 30 پروانه بهره‌برداری برای واحدهای معدنی جدید صادر شده است.

صدور 1042 پروانه اشتعال در بخش صنعت

وی عنوان کرد: حدود یک هزار و 42 نفر ظرفیت اشتغال پروانه‌های صادر شده در بخش صنعت است. همچنین در حوزه صنعت 167 جواز تاسیس صنعتی صادر شده که زمینه اشتغال 3 هزار و 398 نفر را فراهم خواهد کرد.

اجرای 49 پروژه کلان اقتصادی در استان

وی ادامه داد: 49 پروژه کلان اقتصادی در استان در حوزه‌های مختلف به ویژه حوزه فرآوری مواد معدنی در حال اجراست.

آریافر با اشاره به افتتاح 20 پروژه صنعتی و معدنی مانند واحدهای تولید کاغذ و مقوا، شمش طلا، گرانیت، مس و … با 2 هزار و 470 میلیارد تومان سرمایه گذاری در دهه فجر ادامه داد: این پروژه‌ها زمینه اشتغال 968 نفر را فراهم خواهد کرد.

تولید 600 کیلوم شمش طلا در استان

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: تولید کنسانتره زغال سنگ 762 هزار تن، کنسانتره مس 5 هزار و 700 تن، سیمان یک میلیون و 423 هزار تن، کاشی و سرامیک 16.4 میلیون متر مربع، لاستیک 32 هزار تن و شمش طلا 600 کیلو در 9 ماهه سال جاری بوده است.

آریافر با بیان اینکه  در 9 ماه سال جاری 210 میلیون دلار صادرات کالاهای داخل استان بوده است، ادامه داد: کل صادرات در این مدت از گمرکات استان با احتساب صادرات ماده 116، به میزان 685 میلیون دلار بوده است.

فعالیت 74 واحد فرآوری مواد معدنی دارای پروانه در استان 

وی با اشاره به اینکه  74 واحد فرآوری مواد معدنی دارای پروانه بهره‌برداری در استان وجود دارد، ادامه داد: بیش از 150 جواز تاسیس در این زمینه صادر شده است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با بیان اینکه از 7.6 میلیارد تن ذخایر معدنی استان کمتر از 500 میلیون تن آن ذخایر فلزی است، اضافه کرد: این موضوع نشانگر آن است که در زمینه اکتشاف آنها در گذشته کار زیادی در خراسان جنوبی انجام نشده است.

حذف دلال‌های معدنی برای حضور سرمایه‌گذاران جدید

آریافر اظهار کرد: برای ایجاد کارخانه‌های بزرگ فرآوری مواد معدنی در استان باید ذخایر بزرگ معدنی را اکتشاف کنیم که لازمه آن اکتشاف معادن با حفاری عمیق است. در سال گذشته اکتشاف معادن با هر کیفیتی تأیید می‌شده است جلوی انجام این کار را گرفته‌ایم و این موضوع سبب ناراحتی دلال‌های معدنی استان شده است.

وی گفت: در راستای حذف دلال‌ها از حوزه معدن استان و با هدف شفاف سازی در این زمینه، تعدادی از معادن را که برای آنها پروانه صادر شده است از آمار معادن استان حذف خواهیم کرد تا زمینه برای حضور سرمایه گذاران جدید در این بخش فراهم شود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با بیان اینکه  با پیگیری‌های انجام شده سه پهنه معدنی شاه سلیمان علی، طرح تحول سه جانبه سازمان زمین‌شناسی، ایمیدرو و وزارت صمت و پهنه ژئو فیزیک هوایی 11 بهمن ماه آزادسازی می‌شوند، ادامه داد: در زمینه مسئولیت‌های اجتماعی معادن نیز از این طریق بزرگ‌ترین پایگاه امداد در حوزه معادن طبس ایجاد می‌شود.

اجرای 7 طرح آبرسانی از محل دریافت حقوق دولتی معادن

وی گفت: از محل دریافت حقوق دولتی معادن 7 طرح آبرسانی در روستاهای زیرکوه، درمیان، خوسف و عشق آباد اجرایی می‌شود که ارزش این طرح   6.5 میلیارد تومان است.

آریافر با بیان اینکه تا سال گذشته کل ذخیره طلای پروانه‌های صادره شده حدود 64 میلیون تن بوده است، ادامه داد: تنها در سال گذشته در معدن جانجان حدود 43 میلیون تن ذخیره طلا کشف شده است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با اشاره به برگزاری 3 مزایده برای سرمایه گذاری جدید  در استان گفت:  15 محدوده معدنی نیز  با تعامل با منابع طبیعی آزادسازی و در اختیار سرمایه گذاران قرار گرفته است.

انتهای پیام/ 257

مشاهده این خبر در منبع اصلی
-->