اعلان جنگ ترامپ علیه حقوق بشر؛ سازمان ملل نخستین هدف

۱۹ ساعت پیش ۲

اعلام جنگ ترامپ علیه حقوق بشر؛ سازمان ملل نخستین هدف

جنگ آمریکا علیه حقوق بشر در دور دوم ریاست‌جمهوری ترامپ از پشت پرده به صحنه علنی آمده و در حال هدف قرار دادن آسیب‌پذیرترین افراد است.

خبرگزاری میزان -

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در نخستین روز‌های آغاز به‌کار دومین دوره ریاست‌جمهوری خود دستور خروج این کشور از سازمان جهانی بهداشت WHO، شورای حقوق بشر UNHRC و آژانس کاریابی و خدمات‌رسانی به آوارگان فلسطینی UNRWA (آنروا) را صادر کرد.

وی اعلام کرد که آمریکا را از آژانس آموزشی، فرهنگی و علمی سازمان ملل (یونسکو) نیز خارج می‌کند؛ این نهاد سازمان ملل که با آموزش، علم و فرهنگ سروکار دارد، هدف بعدی جنگ ترامپ است.

اعمال تحریم علیه دیوان بین‌المللی کیفری ICC نیز در همین چارچوب انجام شد؛ اقدامی که با واکنش‌های بین‌المللی گسترده مواجه شد.

اگرچه سازمان ملل، نخستین و بزرگ‌ترین هدف جنگ ترامپ علیه حقوق بشر است، اما این جنگ محدود و منحصر به این سازمان نیست.

ترامپ مدعی شد آمریکا به‌عنوان کشوری که به تاسیس سازمان ملل پس از جنگ جهانی دوم کمک کرد، انتظار داشت این سازمان از درگیری‌های جهانی آینده جلوگیری و برای ارتقای صلح و امنیت بین‌المللی تلاش کند، اما آژانس‌ها و نهاد‌های این سازمان از ماموریت خود دوره شده‌اند.

وی سازمان ملل را متهم به ترویج آنچه آمریکاستیزی و یهودستیزی خواند، متهم کرد؛ ترامپ در چارچوب چنین ادعایی، اتهام‌هایی را متوجه آژانس‌ها و نهاد‌های سازمان ملل کرد.

به‌عنوان مثال، وی با استناد به اتهام‌های بی‌سند و مدرک رژیم صهیونیستی علیه آنروا، این آژانس سازمان ملل را هدف جنگی قرار داد که در چارچوب استراتژی رژیم صهیونیستی برای نسل‌کشی فلسطینی‌ها پیش می‌رود.

بسیاری از کارشناسان از این اقدام‌های ترامپ به‌عنوان اعلام جنگ آشکار علیه سازمان ملل یاد می‌کنند.

آن‌ها تاکید دارند که صدور دستور‌های اجرایی علیه آژانس‌ها و نهاد‌های حقوق بشری سازمان ملل، تهدیدی جدی برای ادامه فعالیت‌های سازمان ملل است.

سازمان ملل ضمن رد کردن اتهام‌های یادشده، تصریح کرد که این نهاد از زمان تاسیس تاکنون جان افراد بی‌شماری را نجات داده و امنیت جهانی را تقویت کرده است.

تصمیم ترامپ برای اقدام دومینیووار علیه حقوق بشر و نهاد‌های مرتبط با آن نگرانی‌های جدی را رقم زده است؛ یکی از اصلی‌ترین این نگرانی‌ها، تشدید حمله آمریکا به حقوق بشر و حرکت در مسیر استفاده ابزاری فزاینده از آن است.

در عین حال، برخلاف محاسبات ترامپ، اقدام‌های یادشده علیه سازمان ملل، با توجه به نقش‌آفرینی کم‌وبیش این نهاد در سراسر جهان، منجر به بی‌اعتبارسازی سازمان ملل در جهان نمی‌شود، بلکه نقش آمریکا را تحولات حقوق بشری جهان کم رنگ‌تر از هر زمان دیگر می‌کند. 

غزه نیز یکی از عرصه‌هایی که ترامپ جنگ خود را علیه حقوق بشر در آن به نمایش درآورده است؛ ترامپ در ادامه چارچوب حمایت از رژیم صهیونیستی برای ارتکاب جنایت علیه فلسطینی‌ها، قصد دارد پاسکازی نزادی این منطقه را تکمیل کند.

وی پیشنهاد داد که آمریکا کنترل غزه جنگ‌زده را برای مدت طولانی در دست بگیرد و جمعیت فلسطینی آن را مجبور به زندگی در جای دیگری (کوچ اجباری) کند.

پیشنهاد فریب‌کارانه پروژه بازسازی عظیم غزه برای تبدیل آن به یک مقصد گردشگری در امتداد دریای مدیترانه، جنجال بزرگی را برپا کرد.

ترامپ طی ۲۰ روز گذشته جنگ خود علیه حقوق بشر را با صدور دستورهای یادشده در کنار تشدید سیاست‌های ضدمهاجرتی با تمرکز پیش برده است، تا جایی که به نظر می‌رسد دیگر موضوع‌ها برای چهل‌وهفتمین رئیس‌جمهور آمریکا چندان اهمیتی ندارد.

پیش‌بینی می‌شود که این جنگ طی هفته‌ها و ماه‌های آینده ادامه یافته و تشدید یابد؛ پیش‌بینی هولناکی که لزوم همکاری‌های بین‌المللی را برای توقف جنگ علیه حقوق بشر می‌طلبد.

دلیل اصلی این نگرانی را می‌توان در کارنامه سیاه حقوق بشری آمریکا دید.

انتهای پیام/



مشاهده این خبر در منبع اصلی
-->