سخنگوی قوه قضاییه و رئیس کل دادگستری استان تهران در نشست مشترک خبری، در رابطه با اقدامات دستگاه قضایی در حوزه مقابله با قاچاق سوخت توضیحاتی ارائه دادند.
اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضاییه و علی القاصی، رئیس کل دادگستری استان تهران در نشست مشترک خبری هفتم اسفند، در رابطه با اقدامات دستگاه قضایی در حوزه مقابله با قاچاق سوخت توضیحاتی ارائه دادند.
اقدامات دادگستری تهران در مقابله با قاچاق سوخت
رئیس کل دادگستری استان تهران در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره اقدامات دادگستری تهران در مقابله با قاچاق سوخت توضیحاتی به این شرح ارائه کرد:
با مطرح شدن بحث ناترازی انرژی در کشور و انتشار اخباری مبنی بر قاچاق سوخت، این مسئله در دستورکار دستگاه قضایی قرار گرفت.
رئیس قوه قضاییه در این رابطه دستور ویژهای به همه مجموعه دستگاه قضایی و دیگر دستگاههای متولی و بخشهای حاکمیتی صادر کرد تا برخورد با این پدیده در دستورکار ویژه قوه قضاییه قرار بگیرد.
در همین راستا با همکاری ضابطان و دستگاههای مسئول در استان تهران در امر مبارزه با قاچاق سوخت یک «قرارگاه مبارزه با قاچاق سوخت» با محوریت سازمان اطلاعات سپاه استان تهران تشکیل شد.
در این قرارگاه دادستانها در شهرستانهایی که بیشترین قاچاق در حوزه آنها صورت میگرفت، حضور فعالانهای داشتند و ۷۴ نفر متهم شناسایی و دستگیر و بیش از یک میلیون و ۳۷ هزار لیتر سوخت توقیف و ۷۰ دستگاه خودرو و ۹۵ محل انبار دپو سوخت قاچاق توقیف شد.
در شرایط کنونی کشور، با اقدامات صورت گرفته شاهد کاهش ۱۲ درصدی مصرف سوخت نسبت به کل کشور در استان تهران هستیم که این امر نشانگر ثمر بخش بودن مبارزات دستگاه قضایی در جهت جلوگیری از هدر رفت سوخت و به یغما بردن آن است.
از جانب نیروهای پلیس امنیت اقتصادی فراجا در سطح استان تهران و با دستورات قضایی که همکاران در شهرستانهای استان صادر کردند حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار لیتر سوخت قاچاق کشف و توقیف و ۲۲۰ فقره پرونده با تعداد ۱۳۰ نفر متهم دستگیر و تحویل اداره تعزیرات حکومتی استان شدند.
در تاریخ ۲۸ بهمن ماه ۱۴۰۳ با حضور رئیس کل دادگستری استان تهران و دعوت از کلیه ضابطین و مدیران ادارات و روسای سازمانهای مسئول در قاچاق سوخت و قضات ویژه رسیدگی کننده به پروندههای قاچاق، علاوه بر برگزاری جلسه هماهنگی و بررسی آخرین وضعیت پروندهها از تعدادی از مراکز دپوی آلات و ادوات شبکه قاچاق سوخت بازدید میدانی شده که مشاهدات در زمان بازدید حاکی از این است که فعالیت این متهمان کاملا به صورت منسجم و با استفاده از امکانات فنی و در مدت طولانی انجام شده و حجم گستردهای از فرآوردههای نفتی توسط این گروه به یغما رفته و فعالیتهای این افراد به ویژه تغلیظ فرآوردههای نفتی و تبدیل آن به انواع مختلف فرآوردهها برای سهولت در فروش و قاچاق فرآوردهها منجر به بروز خسارتهایی به محیط زیست و افزایش آلودگیها و همچنین خسارت به نیروگاههای برق و مراکز مصرف شده است.
در این رابطه با توجه به شعبات ویژهای که در شهرستانهای استان تهران تشکیل شده، دادستانها ماموریت داشتند که تحقیقات پروندهها را با سرعت و دقت تکمیل کنند و با هماهنگی انجام شده پروندههای آنها تحت عنوان اخلال در نظام اقتصادی در شعبات ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران در نظام اقتصادی خارج از نوبت رسیدگی و احکام بازدارنده و مقتضی برای این مجرمان صادر میشود.
توضیحات سخنگوی قوه قضاییه در رابطه با مقابله با قاچاق سوخت
در بحث قاچاق سوخت، رئیس قوه قضاییه دستورات ویژهای ابلاغ کرده است و همه دادگستریهای استانهای درگیر را موظف کردهاند که به این پدیده شوم ورود همه جانبه و بدون اغماض داشته باشند و با هر شخص حقیقی و حقوقی که در این رابطه اعمال مجرمانهای داشته بدون اغماض برخورد شود.
انتهای پیام/