تلاش پاریس برای ممنوعیت حضور زنان مسلمان در عرصه ورزش فرانسه

۲ روز پیش ۲

تلاش پاریس برای ممنوعیت حضور زنان مسلمان در عرصه ورزش فرانسه

سیاستمداران فرانسوی که همواره مدعی دفاع از آزادی و حقوق بشر هستند، خود با وضع قوانین محدودکننده برای زنان مسلمان درحال وضع قوانینی برای از بین بردن آزادی هستند.

خبرگزاری میزان -

سنای فرانسه که تحت تسلط راست‌گرایان است، از لایحه‌ای برای ممنوعیت استفاده از نماد‌های مذهبی ازجمله حجاب اسلامی در همه مسابقه‌های ورزشی، حرفه‌ای و آماتور حمایت کرده است. این موضوع انتقاد مدافعان حقوق بشری را برانگیخته است. 

این لایحه برای تبدیل‌شدن به قانون همچنان به اکثریت آرا از مجمع ملی مجلس سفلی نیاز دارد. 

منتقدان این لایحه می‌گویند که مسلمانان با استفاده از حجاب تنها اصول دینی خود عمل می‌کنند و باید اجازه داشته باشند آنچه را که می‌خواهند بپوشند. 

تحت سکولاریسم فرانسه، کارمندان دولت، معلمان و دانش‌آموزان نمی‌توانند از هیچ نماد مذهبی آشکاری مانند حجاب اسلامی استفاده کنند.

درحالی که چنین ممنوعیت گسترده‌ای هنوز در تمام رشته‌های ورزشی در فرانسه وجود ندارد، اما چندین فدراسیون ازجمله فوتبال و بسکتبال پیش‌تر پوشش اسلامی را ممنوع کرده‌اند. 

این پیش‌نویس قانون همچنین لباس‌هایی را که ممکن است با اصول سکولاریسم فرانسوی در استخر‌های شنا مخالف باشد، ممنوع می‌کند.

یک قانونگذار مخالف این لایحه گفت: استفاده از این لایحه برای خدمت به لفاظی‌های ضداسلامی تنها به سردرگمی و کلیشه‌ها دامن می‌زند. 

در همین حال، عفو بین‌المللی اعلام کرد که ممنوعیت حجاب در رشته‌های ورزشی ناقض حقوق بشر و هدف قرار دادن زنان و دختران مسلمان است.

این نهاد حقوق بشری گفت: قانون‌گذاران فرانسوی باید این لایحه تبعیض‌آمیز را رد کنند. 

آنا بلوز، محقق حقوق بشری در موضوع عدالت جنسیتی در اروپا، گفت: ممنوعیت فرانسه برای زنان ورزشکار فرانسوی در بازی‌های المپیک پاریس که حجاب داشتند خشم بین‌المللی را برانگیخت.

تنها ۶ ماه بعد، مقام‌های فرانسوی نه تنها ممنوعیت تبعیض‌آمیز حجاب را دو چندان می‌کنند، بلکه تلاش می‌کنند آن را به همه ورزش‌ها تعمیم دهند.

بلوز اضافه کرد: این قوانین تحت عنوان اجرای مفهوم سکولاریسم در حقیقت حقوق زنان و دختران مسلمان را هدف قرار داده و به‌طور نامتناسبی بر حقوق زنان و دختران مسلمانی که در صورت داشتن حجاب یا هر پوشش مذهبی دیگر از رقابت در همه رشته‌های ورزشی محروم می‌شوند، تاثیر می‌گذارد. 

سکولاریسم که از لحاظ نظری در قانون اساسی فرانسه برای حمایت از آزادی مذهبی همه گنجانده شده است، به‌طور معمول به‌عنوان بهانه‌ای برای جلوگیری از دسترسی زنان مسلمان به فضا‌های عمومی در فرانسه استفاده شده است. مقام‌های فرانسوی طی چندین سال قوانین و سیاست‌هایی را برای تنظیم پوشش زنان و دختران مسلمان، به شیوه‌های تبعیض‌آمیز وضع کرده‌اند.

فدراسیون‌های ورزشی از این روش پیروی کرده و در چندین رشته ورزشی ممنوعیت حجاب را اعمال کرده‌اند.

سازمان‌های حقوق بشری در آستانه بازی‌های المپیک ۲۰۲۴ یافته‌هایی را منتشر کردند که تاثیر مخرب ممنوعیت حجاب در ورزش را بر زنان و دختران در فرانسه نشان می‌داد و بیان می‌کرد که این ممنوعیت‌ها چگونه با قوانین پوشش سازمان‌های ورزشی بین‌المللی مغایرت دارند. 

این تحقیق قوانین موجود در ۳۸ کشور اروپایی را مورد بررسی قرار داد و دریافت که فرانسه تنها کشوری است که پوشش مذهبی را در ورزش ممنوع کرده است. این نشان داد که ممانعت از شرکت کامل و آزادانه زنان و دختران مسلمان در ورزش می‌تواند تاثیر‌های مخربی بر تمام جنبه‌های زندگی آنها، ازجمله بر سلامت روحی و جسمی آنها داشته باشد.

کارشناسان سازمان ملل در اکتبر ۲۰۲۴ (مهر/آبان ۱۴۰۳) این ممنوعیت‌ها را محکوم کرده و آن را بی‌تناسب و تبعیض‌آمیز خوانده و خواستار لغو آن شدند. اما مقام‌های فرانسوی به جای پرداختن به این نگرانی‌های مبرم، اکنون تلاش می‌کنند محدودیت‌های خود را برای مشارکت زنان مسلمان در ورزش از طریق این لایحه گسترش دهند.

این لایحه علاوه بر ممنوعیت پوشش مذهبی، اقامه نماز در هر مکان یا زمین ورزشی را ممنوع می‌کند و مربیان ورزش را ملزم به انجام تحقیقات اداری پیش از صدور کارت حرفه‌ای مربی‌گری ورزشی می‌کند. 

هیفا تلیلی، کارشناس و جامعه‌شناس، گفت: هیچ داده عینی برای توجیه تصمیم‌هایی که آزادی زنان مسلمان را که تصمیم به پوشیدن حجاب ورزشی دارند، به‌شدت محدود می‌کند، وجود ندارد.

این نادرست و غیرقابل توجیه است که بگوییم قوانینی که زنان و دختران ورزشکار مسلمان را مستثنی می‌کند، ضروری، مناسب و متناسب برای عملکرد صحیح خدمات عمومی هستند. 

انتهای پیام/



مشاهده این خبر در منبع اصلی
-->