به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، حجتالاسلام والمسلمین عبدالهادی مسعودی، پژوهشگر و استاد حوزه و دانشگاه، در دومین همایش ملی نقش مذاهب اسلامی در تمدن اسلامی با اشاره به بحثهای مطرح شده در خصوص امکان احیای تمدن اسلامی، گفت: تمدن اسلامی در سه چهار قرن اول، بی نظیر بوده است.
وی گفت: این تمدن بر پایه قرآن و سنت بنا شده بود و مسلمانان آیات الهی را میخواندند و عمل به آن را در رفتار پیامبر (ص) مشاهده میکردند.
مسعودی با تأکید بر نقش محوری اخلاق در تمدن اسلامی گفت: ما نیازمند یک نرم افزار تمدنی، یک سختافزار تمدنی و مهم تر از آن یک ریزپردازی کامل هستیم. ریزپردازی به این معناست که عناصر تمدنی خودمان را به شکلی ریز و کامل، براساس عناصر شکلدهنده آن در بیاوریم و ناظر بودن آیات و سنت را در آن استخراج کنیم.
این پژوهشگر حوزه و دانشگاه با انتقاد از رویکرد نظریهپردازی محض، گفت: تمدن غرب از جزئیات شروع کرد و بعد جزئیات را دستهبندی و بر اساس آن نظریههای کلان ارائه داد ما نیز برای احیای تمدن اسلامی نیازمند این هستیم که عناصر شکلدهنده تمدن را بشناسیم و متناسب با دستورات دینی خودمان قرار بدهیم.
وی گفت: ما باید دعوت خداوند و رسول را به سوی چیزی که حیات بخش همه ماست، اجابت کنیم تمدن یعنی حیات و زیست جمعی و هیچ جامعه مردهای نمیتواند تمدن داشته باشد این دعوت، همان عمل به قرآن و سنت پیامبر (ص) است که حیات واقعی را برای ما به ارمغان می آورد.
مسعودی گفت: همانطور که باران بر خاک مرده حیات میبخشد، قرآن نیز به جامعه مرده حیات میدهد ما باید با نرمی و با اصول همگانی شروع کنیم و با جاری شدن آب رودها و شکوفا شدن گیاهان و آشکار شدن زینت زمین، به تمدن واقعی برسیم.
وی با بیان اینکه مرگ و زندگی دارای درجات مختلفی است، اظهار داشت: بسیاری از ما زندگی نباتی و حیوانی داریم و به زندگی روح نپرداخته ایم. قرآن زندگی انسانی را نیز به ما هدیه می دهد و راه آن عمل صالح و ایمان است.
مسعودی در پایان با اشاره آیات قرآن گفت: کسانی که به حیات طیبه دست پیدا می کنند و تمدنی بر اساس اخلاق و درستکاری بنا می کنند، در نزد خداوند جایگاه ویژه ای خواهند داشت.
انتهای پیام/864/.