جلسهٔ فوق‌العاده ‌شورای شهر تبریز در عمارت تاریخی ساعت!

۲ هفته پیش ۱

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، دویست‌وسی‌ونهمین جلسهٔ فوق‌العاده این شورا در عمارت تاریخی ساعت برگزار شد؛ در این جلسه، دفترچه تعرفه عوارض محلی پیشنهادی شهرداری تبریز در سال 1404، با حضور اعضای شورای اسلامی شهر تبریز مورد بررسی قرار گرفت. براساس تأکید اعضای شورای اسلامی شهر تبریز، میزان افزایش بهای خدمات سازمان‌ها، 30 درصد اعلام شد.

احد صادقی، دبیر شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به اینکه بند 5 ماده 28 تغییر مبنای نداشته، گفت: میزان افزایش در این ماده 50 درصد بوده است. این نرخ ناظر بر بهای خدمات جمع‌آوری است. بر همین اساس، اعضای شورای اسلامی شهر تبریز با افزایش 50 درصدی بهای خدمات رفع سدمعبر و سامان‌دهی مشاغل موافقت کردند.

حجت‌الاسلام رسول برگی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز با تأکید بر اینکه سدمعبر اتفاق خوبی نیست، گفت: تا زمانی که بازارچه‌های محلی توسط شهرداری ایجاد نشده، به معضل سدمعبر گرفتاریم. اما باید دید که چرا شهرداری به ایجاد بازارچه محلی ورود نمی‌کند؟

علیرضا نوای باغبان، رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز در این خصوص گفت: این بند با ماده 20 شهرداری ارتباط دارد و ضرورت دارد که عملکرد کمیسیون بند 20 بررسی شود.

وی با اشاره به اینکه در کمیسیون بند 20 در مناطق، سلیقه‌ای ‌عمل می‌شود، گفت: باید بررسی شود که آیا بهای خدمات در این خصوص کارساز است؟

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز تأکید کرد: کمیسیون بند 20 باید متمرکز شود چراکه تاثیرگذاری آن حتی از آرای ماده 100 نافذتر است و اعتراض به آرای آن وارد نیست.

باغبان گفت: مشاغل مزاحم در تبریز زیاد است و ضرورت دارد که وظیفه مسلم شهرداری بازخوانی شود چرا که این وظیفه از شورا نشات می‌گیرد؛ اداره این کمیسیون با هدایت عضو شوراست و ایراد به شورا بازمی‌گردد.

غلامرضا احمدی، رئیس شورای اسلامی شهر تبریز نیز در این خصوص گفت: عضو شورا در مدیریت کمیسیون بند 20 موثر است.

روح‌الله رشیدی در بررسی اخذ بهای خدمات اغذیه‌فروشان و خودروهای سیار به‌غیر از محصولات کشاورزی، گفت: این موارد در رفع نیازها و زیست شبانه ضرورت دارد. اگر فرم آن ایجاد شود می‌تواند جاذبه شهری باشد.

وی تأکید کرد: شهرداری باید به نقش سامان‌دهی خود بازگردد و صرفا بر درآمد تمرکز نداشته باشد. اگر هدف سامان‌دهی است، افزایش تعرفه موجب سامان دهی نخواهد شد.

براساس رای اعضای شورای اسلامی شهر تبریز، بهای سال گذشته درخصوص اخذ بهای خدمات اغذیه‌فروشان و خودروهای سیار به‌غیر از محصولات کشاورزی اعمال خواهد شد و ضرایب مسیرهای پرتردد در این خصوص اعمال خواهد شد.

در بررسی ماده 29 بهای خدمات سازمان، فرهنگی، اجتماعی، ورزشی «گردشگری» تصمیم بر این شد تا تور تبریزگردی برای دانشجویان دانشگاه‌هایی که با شهرداری تبریز تفاهم نامه‌ دارند، رایگان باشد و مابقی تبصره‌ها نیز با برخی تغییرات به موافقت اعضای شورای اسلامی شهر تبریز رسید.

بهای خدمات ناشی از صدور و تمدید پروانه شرکت‌ها و ناوگان حمل و نقل بار با اعمال تغییراتی تصویب شد.

غلامرضا احمدی، رئیس شورای اسلامی شهر تبریز در بررسی عوارض بر تبلیغات محلی، با تأکید بر ضرورت اجرایی شدن طرح جامع تبلیغات شهری، اظهار کرد: باید به مسئلهٔ ساماندهی تبلیغات شهری توجه جدی شود.

وی خاطرنشان کرد: در تبلیغات شهری، شاهد ترویج مصرف‌گرایی هستیم که باید در این حوزه سنجیده‌تر عمل شود و به مکان‌سنجی تبلیغات محلی توجه ویژه شود.

رئیس شورای اسلامی شهر تبریز همچنین به اختصاص دادن تابلوهای نمایشگر سطح شهر یه آموزش‌های شهروندی تأکید کرد

علی راستی، سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز در این جلسه‌ اظهار کرد: تیتری با این محتوا در رسانه‌ها منتشر شد که مردن گران شده است؛ این بازتاب درستی از صحن شورا نیست. ما صرفا بهای خدماتی که ارائه می‌شد را افزایش داد‌ه‌ایم، بهای 75 میلیونی فروش قبر درست نبود و به اشتباه بارتاب شده است که رسانه‌ها باید به این مسئله دقت کنند.

بودجه 45 همتی، 40 همت شد

یعقوب هوشیار، شهردار تبریز در جریان برگزاری دویست و سی و نهمین جلسه فوق العاده شورای اسلامی شهر تبریز با بیان اینکه پیش‌بینی ما برای بودجه سال آینده 45 هزار میلیارد تومان بود، تصریح کرد: برای تسهیل امور مدیریت شهری، لایحه بودجه 40 هزار میلیارد تومانی برای سال 1404 به شورای اسلامی شهر تبریز ارائه کردیم به طوری که پیش بینی می‌شود نسبت هزینه های جاری به عمرانی سال آینده،20 به 80 درصد باشد.

وی با اشاره به اینکه لایحه بودجه سال آینده از حیث رقم پس از شهرهای تهران، اصفهان و مشهد در رتبه چهارم کشوری قرار دارد، خاطر نشان کرد: پیش‌بینی ما تحقق 100 درصدی بودجه شهرداری در سال آینده است.

شهردار تبریز از پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه فناوری و هوشمندسازی شهر تبریز سخن گفت و اظهار داشت: در این دوره مدیریت شهری، اقدامات بزرگی در راستای توسعه فیبر نوری و نصب دوربین‌های هوشمند انجام داده‌ایم.

هوشیار تصریح کرد: تا امروز، 300 کیلومتر فیبر نوری در شهر نصب شده و رتبه تبریز در زمینه نصب دوربین‌های هوشمند از رتبه 18 به 3 کشوری ارتقا یافته است.

وی، همچنین با بیان اینکه عملیات عمرانی مرکز کنترل هوشمند ترافیک تبریز در مراحل پایانی قرار دارد، افزود: تا سه ماه آینده، سازمان‌های دخیل با هوشمندسازی در این ساختمان مستقر شده و نتیجه تامین زیرساخت‌های شهری سال آینده به بار خواهد نشست.

افزایش 30 درصدی بودجه سال 1404

شهردار تبریز با اشاره به افزایش 30 درصدی بودجه سال 1404 نسبت به سال جاری، توجه به مطالبات شهروندان را از مهمترین رویکرد های شهرداری تبریز برای تدوین برنامه و بودجه سال آینده دانست و گفت: حذف نمک‌پاشی در سه سال متوالی در معابر شهر در کنار تولید کمپوست و تداوم عملیات عمرانی و بهره برداری از لندفیل‌های پسماند شهری نشانگر اقدامات چمشگیر شهرداری در این حوزه است برهمین اساس، شهر تبریز به‌عنوان نامزد پایتخت زیست‌محیطی کشورهای آسیایی مطرح است.

هوشیار با اشاره به تناسب بودجه عمرانی و جاری سال 1404، یادآور شد: از مجموع 400 هزار میلیارد ریالی بودجه سال آینده، 23 درصد جاری و 77 درصد عمرانی است و پیش‌بینی می‌کنیم این تناسب به 20 درصد جاری و 80 درصد عمرانی تغییر یابد.

وی، با بیان اینکه تدوین بودجه سال آینده شهرداری تبریز براساس افکارسنجی جهاد دانشگاهی استان آذربایجان‌شرقی صورت گرفته است، گفت: مبنای تدوین بودجه سال آینده بر اساس توجه به مطالبات و خواسته‌های شهروندان از مدیریت شهری و اقدام به دیدگاه شهروندان تنظیم شده است.

56 درصد از بودجه 1404، مربوط به حمل‌ونقل عمومی است

شهردار تبریز همچنین با اشاره به بودجه حمل و نقل عمومی شهرداری تبریز در سال آینده، تأکید کرد: 56 درصد از بودجه سال آینده مربوط به حوزۀ حمل و نقل عمومی و توسعهٔ زیرساخت‌های این حوزه است که بر مبنای نظرسنجی جهاد دانشگاهی صورت گرفته است.

هوشیار با اشاره به افزایش 43 درصدی درآمد پایدار شهرداری تبریز در بودجه سال آینده، گفت: سال آینده پنج هزار و 600 میلیارد تومان درآمد پایدار از محل مالیات ارزش‌افزوده پیش‌بینی شده است.

وی یادآور شد: سال 1400 کل درآمد پایدار شهرداری تبریز 450 میلیارد تومان بود که تحقق نیافت؛ اما در سال 1403 که 3920 میلیارد تومان درآمد پایدار پیش‌بینی شده بود، طی دوره 9 ماهه چهار هزار میلیارد تومان محقق شده است.

شهردار تبریز با اشاره به افزایش 43 درصدی درآمد از محل پروانه ساختمانی، اعلام کرد: همچنین از پیش‌بینی افزایش 23 درصدی درآمد شهرداری تبریز از محل پرونده‌های ماده 100 در بودجه سال آینده خبر داد.

هوشیار گفت: در سال آینده 945 پروژه شامل پروژه‌های جدید و نیمه‌تمام در نظر گرفته شده است.

اتمام‌ مسیرگشایی‌ها در سال 1404

وی با اشاره به افزایش 50 درصدی تملکات شهری در پروژه‌های مسیرگشایی، گفت: در بودجه سال آینده، مسیرگشایی‌هایی که وعده داده‌ایم، اجرا خواهند شد.

شهردار تبریز همچنین با اشاره به افزایش بیش از 50 درصدی بودجه ترافیکی و اصلاحات هندسی در سال آینده، ضمن قدردانی از تلاش مدیران و کارشناسان در تهیه و تدوین برنامه و بودجه سال 1404 از تحقق 85 درصدی بودجه امسال شهرداری تا کنون خبر داد و گفت: امیدواریم تا پایان سال شاهد تحقق 100 درصدی بودجه باشیم.

انتهای پیام/

مشاهده این خبر در منبع اصلی
-->