این داستاننویس در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین، درباره تاثیر جوایز ادبی در تشویق نویسندگان جوان برای نوشتن داستان توضیح داد: از روی تجربه شخصی میگویم و با توجه به اینکه در جریان برگزاری جوایز گوناگونی بودهام، میدانم که وجود این جوایز در تشویق افراد برای داستاننویسی بسیار موثر است چراکه به آنان بخصوص به جوانترها انگیزه میدهد تا توانایی خود را بیازمایند.
احمدی اضافه کرد: از سوی دیگر، جوایز ادبی برای بسیاری از افرادی که داستانهای ناتمامی دارند و آنها را به گوشهای انداختهاند و انگیزهای برای کامل کردن آن نداشتهاند، انگیزهای ایجاد میکند که دوباره به سمت آن داستان بروند و اگر در این روند، موفقیتی به دست آورند و نامی از آنها به عنوان نامزد جایزه یا برگزیده برده شود، قطعا تاثیرگذار خواهد بود چراکه که حس میکنند توانایی داستان نوشتن را دارند.
او با اشاره به تاثیر جوایز ادبی در دو سه دهه اخیر در کشف استعدادهای ناشناخته یادآوری کرد: بسیاری از نویسندگان جوان در دو سه دهه اخیر از طریق شرکت در جایزهها و برگزیده شدن توانستهاند مجموعه داستان خود را منتشر کنند و تعداد نویسندگانی که از طریق همین فضا نامشان در محافل ادبی مطرح شد و بعدتر نویسندگان مشهوری شدند، کم نیست.
این نویسنده که از نخستین دورههای جایزه «ارغوان» با این رویداد هنری همکاری داشته با ابراز خرسندی از تداوم این جایزه افزود: امیدوارم برگزاری این جایزه همچنان ادامه یابد زیرا در جامعهای مانند جامعه ما دشوارترین کار، پابرجا ماندن و نومید نشدن است و اینکه در هر شرایطی کار را ادامه بدهیم. ممکن است این تداوم، گاه با انگیزهها و نیرو و توان بیشتری همراه باشد و گاهی خستهتر و کمی کمتوانتر باشیم اما ادامه دادن بسیار مهم است.
احمدی درباره موضوعی بودن جایزه ارغوان نیز گفت: انتخاب موضوع در هر دوره ارغوان، کار جذابی است. هرچند بسیاری از نویسندگان نمیتوانند درباره یک موضوع خاص بنویسند و تمایل دارند درباره موضوعات موردنظر خودشان بنویسند اما موافقم که هر جایزهای، مختصات و ویژگیهای خود را داشته باشد و جایزه ارغوان هم چند ویژگی منحصر به فرد دارد و با وجود انتقادهایی که به آن وارد میشود، کارش را به درستی پیش میبرد و موضوعهایی هم که انتخاب میکند، عموما به شدت به شرایط روز جامعه مرتبط است.
او ادامه داد: به شهادت صدها داستانی که در این چند سال خواندهام، میبینم که انتخاب موضوعات، اتفاقا خیلی هوشمندانه میتواند برملاکننده بسیاری از اتفاقات زیرپوست جامعه باشد. بسیاری از دردها، مشکلات و حرفهایی که در رسانههای رسمی زده نمیشود، از طریق روایتهای کوچک، حتی روایتهای نه چندان حرفهای، بیان میشود و بخشهایی از جامعهمان را به نمایش میگذارد؛ بخشهایی از طبقات اجتماعی مختلف، شهرهای دور و نزدیک، روستاها و رنگارنگی جذابی ایجاد میکند.
احمدی با اشاره به تنوع نگاه افراد در برخورد با یک موضوع یکسان اضافه کرد: در حالیکه موضوع معین است، قصهها متنوع هستند؛ هم به دلیل تفاوت زاویه دیدها و هم رنگارنگی لهجهها و صداهای متفاوت و این چنین است که حس میکنیم یک موضوع واحد چگونه میتواند از جنبههای گوناگون کاوش شود و دربارهاش قصهسرایی و حرف زده شود و چگونه میتواند برملا کننده نقاط تاریکی باشد که از چشم بسیاری جامعهشناسان یا کسانی که داعیه بررسی و کند و کاو در جامعه را دارند، پنهان میماند و راویتگری و قصه چگونه میتواند به دل این تاریکیها نوری بتاباند.
او موضوع «چمدان» را برای این دوره از جایزه موضوعی جذاب دانست و افزود: «چمدان» با اینکه یک واژه است، ولی گسترهای از سوژهها و موضوعها را به یاد میآورد، بخصوص بحث مهاجرت را که در یکی دو دهه اخیر بحث بسیار مهمی در ایران و حتی در دیگر کشورهای خاورمیانه بوده. این موضوع برایم خیلی جذاب است و خواندن داستانهایی که با این موضوع نوشته شدهاند، برایم شوقانگیز است. نگریستن به قصد آدمها برای جا به جایی و رفتن، مهاجرت دایمی یا موقت، بار و بندیل بستن برای سفر و به دل جاده زدن، تحرک و انرژی خاصی دارد. به همین دلیل خوشبینم به قصههایی که به دستمان میرسد و بسیار مشتاق خواندن آنها هستم.
گفتنی است جایزه ادبی «ارغوان» ویژه جوانان زیر ۳۰ سالی برگزار میشود که داستان منتشر شدهای ندارند. علاقهمندان برای شرکت در این جایزه تا نیمه فروردین ۱۴۰۴ فرصت دارند داستانهای خود را در فرمتهای .doc. docx و .rtf در سامانه وبسایت جایزه ارغوان ثبت کنند.
۵۷۵۷