رئیس کل دادگستری استان همدان داوری را یکی از ارکان اصلی نطام قضایی کشور دانست و گفت: داوران باید همانند قضات با رعایت انصاف و عدالت، به داوری بپردازند.
همایش داوری استان همدان با حضور محسن مقدس معاون داوری و میانجیگری شورای حل اختلاف کشور، بهروز محمدیمهر رئیس کل دادگستری، جمعی از مسئولان قضایی و اجرایی و همچنین داوران حرفهای استان برگزار شد.
بهروز محمدی مهر، رئیس کل دادگستری استان همدان در اظهار کرد: یکی از مهمترین ارکان نظام قضایی ما رکن داوری است. بسیاری از اختلافاتی که در جامعه پیش میآید قابل حل است، صلح و سازش تسریع در دادرسیها را رقم خواهد زد و از اطاله دادرسی جلوگیری میکند، همچنین هزینهها بسیار کاهش خواهد یافت.
وی با بیان اینکه از همه درخواست داریم تمام تلاش خود را در جهت صلح و سازش داشته باشند، گفت: داوری به لحاظ اهمیت و منزلت تفاوتی با دادرسی در محاکم ندارد و چنانچه بین طرفین پرونده قضاوتی صورت بگیرد، داوران باید همانند قضات با رعایت انصاف و عدالت، به داوری بپردازند.
رئیس کل دادگستری استان همدان با اشاره به اینکه هرچقدر رای داوران متقن باشند، امکان شکست و ابطال آن رای کمتر است، عنوان کرد: کارگاههای تخصصی، توان علمی و کاری داوران را ارتقا میبخشد، نیز آموزش تکنیکهای مدیریت پروندههای قضایی در ایجاد اعتماد طرفین بسیار موثر است و باید تقویت ساختارهای قانونی برای بازنگری قوانین، در خصوص داوری قوانین با استانداردهای فعلی جامعه و استانداردهای بینالمللی تطبیق داده شود.
وی در راستای لزوم افزایش آگاهیهای عمومی، تاکید کرد و گفت: باید آحاد جامعه از فواید و تاثیرات مثبت داوری و دادرسی بخش خصوصی آشنا شوند.
محمدی مهر تصریح کرد: در سال ۱۴۰۳، تعداد ۳۸۴ رای داوری صادره بدوی ابطال مورد داوری و اجرا شده و تعداد ۲۱۴مورد از آرا در محاکم قضایی مورد تایید قرار گرفته است و یک هزار و ۶۰ مورد درخواست اجرای رای داوری در استان انجام شده است.
انتهای پیام/