رئیس کل دادگستری استان همدان بر پیشگیری از آسیبهای اجتماعی بین جوانان و نوجوانان تاکید کرد و گفت: در این زمینه ضرورت هماهنگی بین دستگاهی بیشتر از پیش حس میشود.
هشتمین جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم استان همدان به ریاست بهروز محمدیمهر رئیسکل دادگستری استان همدان و باحضور معینی سرپرست معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان، و مدیران کل و نمایندگان دستگاههای عضو این شورا در محل دادگستری کل استان همدان برگزار شد.
بهروز محمدیمهر رئیس کل دادگستری استان در این جلسه با بیان اینکه با تحولاتی که در جهان در حال شکلگیری است شاهد تغییر در پدید آمدن و شیوع آسیبهای اجتماعی هستیم، اظهار کرد: با توجه به این تغییرات میزان آسیبهای اجتماعی و نوع آن افزیش و سن آسیبهای اجتماعی گروههای هدف نیز کاهش یافته است. ضرورت هماهنگی بین دستگاهی بیشتر از پیش حس میشود.
وی افزود: از آنجایی که خانوادهها و والدین فرزندان دلبند خود را به ما میسپارند، باید اقدامات خود را از مدرسه شروع کنیم و مسئولیتپذیری و مشارکت در امور را به دانشآموزان آموزش دهیم و آسیبهای اجتماعی را که وظیفه همه دستگاههاست و باید با برنامهریزی مدون تواَم با اجرا به صورت عملیاتی صورت پذیرد، کاهش دهیم.
رئیسکل دادگستری استان همدان با اشاره به وظایف دادگستری در پیشگیری از بروز معضلات اجتماعی برای دانشآموزان و اقدامات تربیتی در خصوص آنان، تصریح کرد: در استان همدان، دو دادگاه مختص اطفال و نوجوانان فعال است که هرکدام برای سطوح خاصی از جرایم است؛ در این دادگاههای ویژه، تصمیمات و احکامی که صادر میشود صرفا صورت تربیتی و اصلاحی داشته و همواره مشاورین و مددکاران در حوزههای تربیتی و روانشناسی در کنار قضات به تصمیمگیریها و اصلاح تربیتی نوجوانان مشاوره میدهند.
محمدیمهر، تشکیل پرونده شخصیت برای اطفال قبل از دادگاه و ارائه به قضات، الزام به تعیین وکیل تسخیری برای اطفال، تفاوت نوع مجازات اطفال با بزرگسالان، استفاده بیشتر از نهادهای ارفاقی و حضور مستمر در جلسات نماد توسط نمایندگان دستگاه قضایی را از جمله اقدامات دستگاه قضایی در جهت طرح نماد عنوان کرد.
معینی سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان همدان نیز در ادامه، با بیان اینکه مهمترین رکن پیشگیری، پیشبینی است، اظهار کرد: در حال حاضر شیوهها و سبک زندگی نسبت به گذشته متفاوت شده است و باید به شکل دقیق و درست موضوعات مرتبط با دانش آموزان آسیبشناسی شود.
وی ادامه داد: لازمه پیشگیری از شکل گیری آسیبهای اجتماعی در حوزه دانش آموزی پیشبینی و شناسایی آسیب است علیهذا همواره تجربه نشان داده است پیشگیری رشد مدار میتواند از، شکلگیری آسیب جدی پیشگیری کند.
سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان همدان تصریح کرد: غربالگری درست و ارائه مشاوره خوب با بهرهگیری علمی از تجارب مشاوران و همچنین آگاهیبخشی به والدین میتواند در بهبود شرایط کنونی مؤثر واقع شود.
شایان ذکر است؛ در این جلسه مدیران و نمایندگان دستگاههای اجرایی گزارش اقدامات صورت گرفته در زمینه پیشگیری از اعتیاد، تهدیدات فضای مجازی و کودکان بازمانده از تحصیل و خشونت علیه کودکان و نوجوانان و کنترل خشم و افزایش مهارتهای تربیتی ارائه دادند و پس از بیان پیشنهادهای سایر اعضا، جلسه با تصویب مصوباتی پیگیری شد.
انتهای پیام/