روش‌های سنتی و کلیشه‌ای در حوزه قرآنی نیاز به تحول دارد

۲ هفته پیش ۶

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، محسن صادقی ظهر امروز در جلسه فرهنگ قرآنی استان‌ با بیان اینکه قرآن فقط برای خواندن، قرائت، حفظ و تفسیر نیست، اظهار داشت: باید مفاهیم قرآنی را به شکل کاربردی در زندگی اجتماعی و همین طور در نظام تصمیم‌گیری و مدیریت به عنوان یک چارچوب و وجه قالب در برنامه‌ریزی استفاده کنیم.

وی با اشاره به اینکه روش‌های سنتی و کلیشه‌ای که در حوزه قرآنی کار می‌شود، موثر است اما نیازمند تحول است، تأکید کرد: نسل سوم انقلاب به عنوان هدف اصلی ما در بحث ترویج فرهنگ، خصوصیات و ویژگی‌هایی دارند و با مخاطب سنتی ما متفاوت هستند نسل سوم نیاز به ارتباط‌گیری و استفاده از اندیشه‌های نو در این حوزه دارند.

استاندار زنجان افزود: کارهای بزرگی در حوزه قرآنی در چهار دهه گذشته انجام شده که قابل انکار نیست، اما ما به عنوان یک نظام مبتنی بر قرآن باید تصمیم‌گیری، سیاست‌گذاری اجرایی و تقسیم کار استانی را در چارچوب دستورالعمل‌های اجرایی انجام دهیم.

وی ادامه داد: مفاهیم قرآنی مانند کسب روزی حلال، نکوهش سعادت، پرهیز از دروغ، راستگویی و صداقت، مفاهیمی هستند که انسان به آن‌ها واکنش نشان می‌دهد. روش‌های هنری و غیرمستقیم برای نسل جدید موثرتر و نافذتر هستند.

صادقی همچنین به اهمیت آموزش و پرورش در ترویج مفاهیم قرآنی اشاره کرد و گفت: اگر یک مفهوم قرآنی را به عنوان انشا برای دانش‌آموزان قرار دهیم، می‌توانیم تاثیرگذاری بیشتری داشته باشیم. همچنین، گروه‌های مرجع مانند پزشکان، متخصصین و معلمان می‌توانند نقش مهمی در ترویج مفاهیم قرآنی ایفا کنند.

وی در پایان به بحث اعتبارات ردیف به صورت متمرکز و ملی ذیل وزارت ارشاد اشاره کرد و گفت: ما نیاز داریم که اعتبارات ملی به صورت استانی برش داده شود و دستگاه‌های اداری نیز بخشی از اعتبارات خود را به فعالیت‌های فرهنگی اختصاص دهند.

*دستگاه‎های فرهنگی زنجان نقش خود را در "نهضت زندگی با آیه‎ها" ایفا کنند

مصطفی حسینی، امام جمعه زنجان، نیز در این جلسه با اشاره به فرارسیدن ماه مبارک رمضان اظهار داشت: عملیات تعاملی و هم‌افزایی قرآنی کشور به صورت یکپارچه برگزار خواهد شد که این جلسات می‌توانند به مشق یک کار دسته‌جمعی و هم‌افزا در استان تبدیل شوند.

وی ادامه داد: نهضت ملی زندگی با آیه‌ها از سال گذشته آغاز شده است و امسال با تمرکز و طراحی کامل‌تری در کل کشور اجرا خواهد شد پس اگر ما بیاموزیم که چگونه در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی کار هم‌افزا انجام دهیم، این یک فناوری است که در آینده نیز می‌تواند به کار ما بیاید.

امام جمعه زنجان تأکید کرد: بسیاری از مسائل فرهنگی و اجتماعی ما با ترویج سبک زندگی قرآنی حل خواهد شد، قرآن ثقل اکبر است و اگر در همه شئون زندگی ما قرار گیرد، مسائل فرهنگی و اجتماعی ما نیز بهبود خواهد یافت.

وی افزود: دستگاه‌های فرهنگی و اداری باید نقش خود را در این نهضت ملی ایفا کنند و تلاش کنند که مفاهیم قرآنی را به سبک زندگی اجتماعی وارد کنند چرا که همکاری و هماهنگی بین دستگاه‌ها و نهادها برای اجرای موفقیت‌آمیز این برنامه‌ها ضروری است.

*زنجان 78 شهید قرآنی دارد

عباس برزگر، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان زنجان نیز با بیان اینکه در حوزه قرآنی فعالیت‌های متنوعی داریم، اظهار داشت : با توجه به ایام پیش‌رو که شامل مناسبت‌های مذهبی مانند شعبانیه، روز جانباز و 22 اسفند، روز بزرگداشت شهدا می‌شود و همچنین با توجه به ماه مبارک رمضان، برنامه‌های متنوعی مثل پویش آیه‌های ایثار برگزار خواهیم کرد.

وی افزود: 78 شهید قرآنی در استان داریم که فعالیت‌های قرآنی انجام داده‌اند. این مسئول از برنامه‎های موسسات قرآنی خبر داد و گفت: به پاسداشت مقام شهدا، هر روز جلساتی توسط این موسسات برگزار می‌شود که شامل قرائت قرآن و توسل به اهل بیت است و امیدواریم، این برنامه‌ها به بهترین شکل ممکن اجرا شوند.

انتهای پیام/

مشاهده این خبر در منبع اصلی
-->