ضرورت ایجاد هویت "دیجیتال" فرش ایرانی برای حفظ اصالت در جهان

۲ هفته پیش ۵

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، کوروش خسروی در آیین افتتاح بیست و هفتمین نمایشگاه تخصصی صادراتی فرش دستباف و نمایش آثار برگزیده سومین جشنواره ملی قالی فاخر در اتاق بازرگانی اصفهان اظهار داشت: فرش ایرانی امروز در بازارهای جهانی وضعیت خوبی ندارد و بخش عمده‌ای از آسیب‌ها و نابسامانی‌های که در بازار جهانی برای آن ایجاد شده، ناشی از اعمال سیاست‌های غلط دولت در سال‌های گذشته است.

وی ادامه داد: بافندگان دیگر کشورها از جمله پاکستان، چین، هندوستان و بنگلادش که فرش‌هایی را با نام و برند ایرانی تولید و روانه بازار جهانی می‌کنند هم لطمه جدی به بازار فرش ایران وارد کرده‌اند.

معاون اقتصادی استانداری اصفهان بیان کرد: مشتریان کم‌اطلاع و ناآگاه ما در اروپا، آمریکا و کشورهای عربی فریب مارک‌های تقلبی را می‌خورند و کشور ما بخشی از بازار جهانی فرش را به این دلیل از دست داده است.

وی اضافه کرد: در گذشته می‌توانستیم بگوییم که بافنده متقلب خارجی، فرش ایرانی را وارد بازار می‌کند و هیچ راهی هم برای مقابله با آن وجود نداشت اما امروز با وجود فناوری‌های جدید مانند فناوری بلاک‌چین و هوش مصنوعی و دوقلوی دیجیتال می‌توان برای هر فرش فاخر یک دوقلوی دیجیتال غیرقابل تقلب درست کرد.

خسروی تصریح کرد: زمانی می‌توانیم از فناوری‌های نوین در صنعت فرش استفاده کنیم که بافنده‌ها و صادرکنندگان با این فناوری‌ها آشنایی کامل داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه اصفهان به عنوان یکی از قطب‌های بزرگ صنعت فرش، باید از این فرصت استفاده کند، افزود: ارتباط مؤثر بین صنعتگران و دانشگاه‌ها می‌تواند به انتقال دانش و فناوری کمک و سرمایه‌گذاران خارجی را ترغیب به انتخاب درست کند.

وی افزود: این فناوری‌ها به ما این امکان را می‌دهد که هویت فرش خود را بطور دقیق ثبت و از آن برای تسهیل معاملات و حفظ حقوق مالکیت خویش استفاده کنیم.

معاون اقتصادی استانداری اصفهان ادامه داد: برگزاری دوره‌های آموزشی در این زمینه می‌تواند به ما کمک کند تا ارتباط بین صنعتگران و دانشمندان برقرار شود و از فناوری‌های نوین برای صیانت از مالکیت و برندهای خود استفاده کنیم.

انتهای پیام/163

مشاهده این خبر در منبع اصلی
-->