فاندهای خارجی آمریکا؛ پولی برای مزدوری

۳ روز پیش ۲

گفت‌وگو|

فاندهای خارجی آمریکا؛ پولی برای مزدوری

کارشناس مسائل آمریکا می‌گوید: دولت آمریکا با قطع کمک‌های خارجی قصد دارد نظارت بیشتری را درباره این موضوع داشته باشد و ممکن است برخی نهاد‌ها پس از بازبینی حتی بودجه بیشتری دریافت کنند و یا بودجه آنها برای همیشه قطع شود.

خبرگزاری میزان -

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در یکی از دستور‌های اجرایی خود درپی ورود به کاخ سفید، کمک‌های خارجی آمریکا را به مدت ۹۰ روز به حالت تعلیق درآورد.

ترامپ در ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ (اول بهمن) فرمان اجرایی تحت عنوان ارزیابی و تنظیم مجدد کمک‌های خارجی آمریکا را با هدف آنچه اطمینان از همسویی کامل کمک‌های خارجی با اهداف سیاست خارجی واشنگتن خوانده شده، صادر کرد.

این دستور اجرایی خواستار توقف فوری ۹۰ روزه همه کمک‌های خارجی شد که برای کمک‌های مالی به کشور‌های خارجی، سازمان‌های غیردولتی، سازمان‌های بین‌المللی و پیمانکاران فدرال اعمال می‌شود.

در همین حال مارک روبیو، وزیر خارجه آمریکا، دستوری جدید ابلاغ کرده که هیچ بودجه جدیدی برای کمک‌های خارجی تخصیص نخواهد یافت.

براساس گزارش سازمان توسعه و همکاری اقتصادی (OECD)، آمریکا در سال ۲۰۲۳ بیش از ۶۴ میلیارد دلار برای کمک‌های خارجی به کشور‌های دیگر اختصاص داده بود.

آمریکا در سال‌های اخیر ده‌ها میلیون دلار به گروه‌های مخالف ایران، رسانه‌های فارسی‌زبان ضدایرانی و افرادی که خود را فعال سیاسی و حقوق بشری عنوان می‌کنند، اختصاص داده است.

این بودجه از طریق وزارت خارجه آمریکا، آژانس‌های اطلاعاتی و سازمان‌های وابسته به آنها تامین شده است.

پشت پرده قطع کمک های خارجی آمریکا؛ موج آشفتگی در گروه‌های ضدایرانی

در همین رابطه امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل آمریکا، در گفت‌و‌گو با میزان به ابعادی از تصمیم اخیر دولت آمریکا پرداخت.

چرایی قطع کمک‌های خارجی آمریکا

ابوالفتح گفت: گروهی که در آمریکا حاکم شده تحت عنوان «ماگا»  (Make America Great Again) از آن یاد می‌شود، اینها می‌گویند که اقتصاد آمریکا تحت فشار است، کمبود منابع مالی وجود دارد و زمانی که آمریکا دچار مشکل است باید این پول‌ها در داخل هزینه شود و به بیرون از مرز‌ها انتقال داده نشود.

وی با اشاره به اینکه این تصمیم آمریکا برای قطع کمک‌های خارجی به‎ جز رژیم صهیونیستی همه موارد را دربر می‌گیرد، یادآور شد: مقام‌های دولت فعلی آمریکا می‌گویند که به اوکراین نباید پول داده شود، پولی صرف جنگ نشود و بسیاری موارد دیگر.

کارشناس مسائل آمریکا با بیان اینکه این یک دیدگاه است و اصل ماجرا همین است، عنوان کرد: اما درباره موضوع چند نکته نیز وجود دارد؛ یک نکته این است که از دید‌ همین جریان ماگا افرادی که این پول‌ها را پرداخت کرده‌اند از جریان‌های لیبرال بوده‌اند که از نظر ماگا افراد فاسد و ولخرجی بوده‌اند.

محقق نشدن اهداف کمک‌های خارجی آمریکا

ابوالفتح ادامه داد: از دید جریان ماگا، این افراد و نهاد‌ها اهدافی که در نظر گرفته شده بود را محقق نکردند؛ مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، می‌گوید که از هر یک دلار پرداخت شده واشنگتن، ۸۸ سنت یا ۸۸ درصد آن صرف امور دیگری شده است و یا افراد این پول‌ها را برای خود برداشته‌اند و تنها ۱۲ درصد صرف هدف مورد نظر شده است.

وی نکته دیگر را درباره کمک‌های خارجی آمریکا اینگونه تشریح کرد: جریان ماگا می‌گویند که دریافت‌کنندگان این کمک‌ها نیز برنامه‌ها یا پروژه‌هایی بودند که منافع آمریکا را تامین نمی‌کرده است؛ به‌عنوان مثال در راستای اهداف لیبرالی که از نظر آنها فساد و تباهی است.

مخالفت دولت ترامپ با کمک‌های خارجی در چند سطح

کارشناس مسائل آمریکا تصریح کرد: در ابتدا و در یک سطح با کلیت این موضوع (پرداخت‌های خارجی) مشکل دارند، در درجه بعدی با پرداخت‌کننده‌ها و در سطح سوم با دریافت‌کننده‌ها مشکل دارند؛ به‌عنوان مثال سخنگوی کاخ سفید می‌گوید که با چند هزار دلار برای دگرباشان جنسی در کشور‌های آمریکای لاتین اپرا برگزار کرده‌اند.

وی اظهار کرد: در مجموع به نوعی می‌خواهند این موضوع را شخم بزنند و تغییر‌های اساسی ایجاد کنند؛ می‌خواهند تمامی پروژه یعنی کمک‌های خارجی را متوقف کنند که قادر به انجام این کار نیستد چرا که بسیاری از این برنامه‌ها براساس مصوبات کنگره است.

ابوالفتح گفت: اما اگر نتوانند اصل موضوع را کنار بگذارند، قصد دارند آن را بازسازی کنند، یعنی برخی افراد را در نهاد‌های آمریکایی کنار بگذارند و اخراج کنند و یا برنامه‌ها را مورد بازبینی قرار دهند و به برخی نهادها کمک‌ ارائه دهند و برخی دیگر را قطع کنند.

قطع بودجه نهاد‌های ضدایرانی

کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به اینکه نهاد‌های ضدایرانی نیز جدا از این موضوع نیستند، تصریح کرد: مقام‌های آمریکا می‌گویند که ۱۵ هزار نهاد، سازمان، فرد حقیقی و حقوقی و پروژه‌های مختلف در حدود ۲۰۰ کشور این کمک‌ها را دریافت کرده‌اند که می‌تواند از چند هزار دلار شروع شود و به رژیم صهیونیستی با ۳.۵ میلیارد دلار برسد.

وی بیان کرد: دولت کنونی و جریان حاکم آمریکا بر این عقیده است که دلیلی وجود ندارد به این نهاد‌ها پول پرداخت شود و یا اینکه پول‌های پرداخت‎شده هدر رفته است؛ مارکو روبیو می‌گوید که ما بار‌ها به این دریافت‌کننده‌ها گفتیم که درباره پول‌های پرداخت‌شده به ما گزارش دهند، اما کسی توجه نمی‌کرد و اکنون این پول را قطع کردیم و از آنها می‌خواهیم که گزارش دهند.

کارشناس مسائل آمریکا ادامه داد: روبیو می‌گوید که اکنون این دریافت‌کننده‌ها گزارش می‌دهند و اگر ما تشخیص دادیم که پول‌ها به‌درستی مصرف شده، به پرداخت‌ها ادامه می‌دهیم.

ابوالفتح درباره به اصطلاح «فاند بگیر‌ها» گفت: گروه‌های ضدایرانی که این فاند‌ها را می‌گرفتند طیف گسترده‌ای هستند که به گروه‌هایی با ادعای حقوق بشری و اجتماعی و ... ختم می‌شود؛ ممکن است پرداخت به برخی از این گروه‌ها ادامه پیدا کند و حتی پرداخت‌ها بیشتر شود، ممکن است پرداخت برخی گروه‌ها قطع شود و ماموریت برخی گروه‌ها تغییر پیدا کند.

انتهای پیام/

مشاهده این خبر در منبع اصلی
-->