معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل سیستان و بلوچستان: اقدامات پیشگیری از خشونت با مشارکت معتمدین و متنفذین بومی اجرا شود

۱ هفته پیش ۲

 اقدامات پیشگیری از خشونت با مشارکت معتمدین و متنفذین بومی اجرا شود

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان سیستان و بلوچستان گفت: ضرورت دارد تا اقدامات پیشگیری از خشونت و پیوست‌های اجتماعی به‌ویژه با مشارکت معتمدین و متنفذین بومی و محلی ساکن شهرستان خاش مدنظر قرار داده شود.

خبرگزاری میزان -

حجت‌الاسلام والمسلمین غلامرضا نجفی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان سیستان و بلوچستان در سومین جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم شهرستان خاش، با اشاره به کثرت مصادیق جرایم و عناوین اتهامی خشونت‌مدار در استان، گفت: خشونت اعمال قهری و ارادی زور و ابعاد متعدد آن بر دیگری با ماهیت آسیب جسمانی یا روانی به مخاطب یا مخاطبین محسوب می‌شود.

وی تصریح کرد: خشونت شامل خشونت‌های گفتاری اعم از توهین و تهدید و خشونت‌های رفتاری شامل ضرب و جرح عمدی، منازعات طایفه‌ای، سرقت‌های مقرون به آزار و قتل است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان سیستان و بلوچستان با تأکید بر مقوله‌ تاب‌آوری در تعاملات اجتماعی افزود: توسعه مهارت‌های زندگی در ارتباطات اجتماعی، پیش‌شرط پیشگیری از خشونت محسوب می‌شود و دراین‌راستا لازم است تا آموزش‌های کنترل خشم از بدو کودکی در قالب طرح‌های پیشگیری‌های رشدمدار در نظام خانواده و آموزش‌وپرورش مدنظر والدین و متولیان امر قرار گیرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین نجفی اظهارکرد: در حوزه بروز خشونت، هم‌بستگی معناداری بین آسیب اجتماعی خشونت با جوانی جمعیت، دسترسی به سلاح، ضعف در فرایند‌های جامعه‌پذیری و نهادینه‌سازی هنجار‌ها و ارزش‌های مطلوب اجتماعی، معضلات مرتبط با توسعه سوادآموزی و آموزش‌های همگانی و اسکان اتباع خارجی غیرمجاز وجود دارد.

وی عنوان کرد: ضرورت دارد تا با ترسیم سیمای خشونت در هر شهرستان، انتخاب اهداف مناسب و تعیین الگو‌های عمل متناسب با زیست بوم شهرستان در قالب شناسایی و تشریح شرح وظایف نهاد‌ها و ادارات متولی در قالب یک تقسیم کار پویا در این مسیر اقدام کرد. 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان سیستان و بلوچستان با اشاره به راهبرد‌های کلان پیشگیری از خشونت و دو مقوله کنشی و ایجابی و اقدامات واکنشی گفت: ضرورت دارد تا اقدامات پیشگیری از خشونت و پیوست‌های اجتماعی به‌ویژه با مشارکت معتمدین و متنفذین بومی و محلی ساکن شهرستان خاش مدنظر قرار داده شود.

 حجت‌الاسلام والمسلمین نجفی تصریح کرد: در واقع ارتقای آگاهی‌های همگانی و عملیات روانی در خصوص خشونت، پیامد‌های ارتکاب و مجازات‌های مترتب بر آن را ساماندهی کرده و مشوق‌های لازم را برای سامان‌دهی الگو‌های رفتاری برای اشخاص و گروه‌های اجتماعی ساکن شهرستان تعریف می‌کند.

 وی با گلایه از برخی از معضلات موجود در حوزه خشونت افزود: ترک فعل برخی از دستگاه‌های اجرایی از وظایف قانونی خویش، سبب بروز بستر‌های نارضایتی در جامعه می‌شود و گاهاً این نارضایتی‌ها، خود، عامل تولید و تکثیر خشم در جامعه است.

حجت‌الاسلام والمسلمین نجفی افزود: بنابراین با هدف تحقق جهاد تبیین مدیران دولتی باید در میان مردم حضور یافته و در صورت بروز برخی از موانع عملکردی، ریشه‌ها و زمینه‌های اصلی آن را به سمع و نظر مردم برسانند.

وی با تأکید بر ضرورت کاربست مداخلات پیشگیرانه در حوزه خشونت ابراز کرد: ارتقای روشنایی معابر با هدف کاهش گمنامی، نظارت و کنترل محسوس و نامحسوس بر مجرمین سابقه‌دار جرایم خشونت مدار، تأکید بر جمع‌آوری سلاح و مهمات غیرمجاز شهرستان با مشارکت مؤثر نهاد‌های اطلاعاتی و امنیتی و استفاده از ظرفیت ائمه جمعه و جماعات، ارائه آموزش‌های همگانی در قالب طرح‌های کارگاهی، تبلیغات محیطی و محصولات هنری می‌تواند در پیشگیری از خشونت فوق‌العاده مؤثر تلقی شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین نجفی  ادامه داد: به طور قطع با مشارکت مؤثر نهاد‌های متولی در شهرستان خاش و با بهره‌گیری از طرح‌های پویا و متناسب با فرهنگ محلی، می‌توان روند پیشگیری از خشونت را به‌صورت مستمر تحقق بخشید، فرایندی که در صورت اجرایی شدن خود به ابزار اصلی تحقق توسعه پایدار و جذب سرمایه‌های انسانی و اعتباری را فراهم سازد.
انتهای پیام/



مشاهده این خبر در منبع اصلی
-->