به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، حجتالاسلام والمسلمین حسین طائب در اختتامیه دوازدهمین جشنواره فرهنگی و هنری سپاه پاسداران که بعد از ظهر امروز به میزبانی استان قزوین و در سالن حضرت زهرا(ع) سپاه صاحبالامر(عج) استان قزوین برگزار شد، اظهار داشت: هنر و ادبیات ابزارهای قدرتمندی هستند که میتوانند در جنگ نرم، واقعیتها را تغییر دهند و بر ذهن مخاطبان تأثیر بگذارند، در تقابل بین اسلام و جبهه کفر نقش جهادگران تبلیغی و هنری بسیار حیاتی است.
وی ادامه داد: قرآن کریم در راهبردهای براندازی بر ایجاد شبهه و تغییر واقعیتها تأکید دارد. این شبههها میتوانند با استفاده از ابزارهای فرهنگی و هنری مانند فیلم، شعر و سایر صنایع فرهنگی، به ذهن مخاطبان نفوذ کنند، وقتی در تاکتیکها و عملیاتها تردید ایجاد شود، این تردید به راهبردها نیز سرایت میکند.
مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران افزود: در تقابل فلسطین و لبنان با اسرائیل قدرت نرم نقش کلیدی ایفا میکند. قدرت جنگ نرم بر روح انسان تأثیر میگذارد و با ایجاد جاذبه یا نفرت، میتواند ارزشهای یک جامعه را تغییر دهد. در جنگ نرم هدف این است که عشق به ارزشهای خودی را به نفرت تبدیل کنیم و نفرت به ارزشهای بیگانه را به عشق تغییر دهیم.
طائب بیان کرد: قدرت نرم بر اساس روح انسان عمل میکند و با ایجاد جاذبه یا اکراه، میتواند کشورهای کوچک را تحت تأثیر قرار دهد. جنگ ترکیبی، ترکیبی از قدرت سخت و نرم است که در آن از همه ابزارها برای دستیابی به اهداف استفاده میشود.
وی تصریح کرد: جنگ نرم کارش جابهجایی عشق و نفرت نسبت به ارزشها است. در این جنگ هدف این است که عشق به ارزشهای خودی را به نفرت تبدیل کنیم و نفرت به ارزشهای بیگانه را به عشق تغییر دهیم. این تغییر ارزشها میتواند با استفاده از ابزارهای فرهنگی و هنری انجام شود.
مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران عنوان کرد: اولین هدف جنگ نرم تغییر در سلایق و علایق است تا به مخاطب القا کند که باید چه بپوشد و چه بخورد و دومین هدف آن تغییر در ادراک است و با تکرار مداوم یک صحنه، آنقدر آن را در ذهن مخاطب بازنشر میدهد که برای مخاطب باورپذیر میشود.
طائب خاطرنشان کرد: عملیات فریب و وعدههای پوچ، شبکهسازی و نفوذ از جمله مهمترین استراتژیهای دشمن در جنگ نرم است. تا وعدههای پوچ و واهی در ذائقه مخاطب تأثیر گذاشته و با ترویج ناامیدی، آنها را از وضعیت موجود ناراضی نشان دهند. این در حالی صورت میگیرد که دشمن با تمام ظرفیتهای شبکهسازی و سعی در نفوذ، به دنبال ترویج این مفاهیم است.
وی بیان کرد: عربستان و امارات که زمانی با ایران درگیر بودند، امروز به دنبال بهبود روابط هستند. این تغییر مواضع پس از حملات انصارالله به تأسیسات نفتی آرامکو رخ داد. عربستان و امارات متوجه شدند که نمیتوانند به تنهایی از پس این چالشها برآیند و نیاز به همکاری با ایران دارند.
مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران ادامه داد : عربستان با جمعیتی حدود یک سوم ایران، با مشکلات اقتصادی زیادی مواجه است. این کشور سالانه 60 میلیارد دلار برای دفاع خود هزینه میکند، اما هنوز نتوانسته امنیت خود را تضمین کند. این فشارهای اقتصادی عربستان را مجبور کرده است تا به سمت بهبود روابط با ایران حرکت کند.
طائب عنوان کرد: آمریکا که زمانی به عنوان قدرت بلامنازع جهان شناخته میشد، امروز با مشکلات اقتصادی و نظامی زیادی مواجه است. بدهیهای آمریکا در حال افزایش است و بودجه نظامی این کشور نیز کاهش یافته است. این وضعیت باعث شده که آمریکا نتواند به طور مؤثر در منطقه خاورمیانه عمل کند.
وی افزود: در جنگ ترکیبی موضوعشناسی بسیار مهم است. باید بدانیم که کدام موضوع را هدف قرار دهیم و چگونه از ابزارهای تبلیغی و فرهنگی استفاده کنیم، چرا دشمن با برنامهریزی دقیق، هدفگذاری میکند و تحولات اساسی ایجاد میکند. ما نیز باید با استفاده از شعر، متن، نمایش و فیلم به تبیین و تشریح واقعیتها بپردازیم.
مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران تأکید کرد: در جنگ نامتقارن هنر میتواند پیروزی ایجاد کند، آمریکاییها زمانی میگفتند که با اینترنت و هوش مصنوعی، دهکده ارتباطات جهانی ایجاد میکنند، اما امروز ما شاهد هستیم که این ابزارها به عنوان تهدیدات فرهنگی استفاده میشوند. ما باید با استفاده از هنر و ادبیات، در مقابل این تهدیدات بایستیم.
طائب ادامه داد: آمریکا در آخرین سند امنیت ملی خود، ایران را به عنوان یک تهدید جدی معرفی کرده است. این تهدیدات شامل قدرت نظامی، اقتصادی و تکنولوژیک ایران است. ما باید با استفاده از هنر و ادبیات، در مقابل این تهدیدات بایستیم و ارزشهای اسلامی را تثبیت کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در آخرین سند امنیت ملی آمریکاییها، چین به عنوان تهدید اول آمریکاییها مطرح بوده است، چرا که در سه سطح قدرت نظامی، اقتصادی و تکنولوژی با آمریکا در رقابت است و تا سال 2030 احتمال بالاتر قرار گرفتن از آمریکا را نیز دارد. در مرحله بعدی روسیه قرار دارد، آن هم به دلیل قدرت سیاسی بسیار بالایی که در جهان دارد و میتواند بسیاری از مناسبات را تغییر داده و حتی جنگ جهانی به راه بیندازد.
مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران تصریح کرد: در سند امنیت ملی آمریکا برای اینکه یک کشور هستهای باشد به عنوان تهدید قید نشده است، بلکه موضوع هستهای بودن ایران تنها برای فریب افکار عمومی جهان است. ایران از این جهت به عنوان یک تهدید برای آمریکا محسوب میشود که ادبیات جدیدی در حکمرانی در جهان ترویج کرده و منطق حکمرانی جدیدی به خلاف آنچه آمریکاییها در حال تحمیل به کشورهای جهان هستند را به وجود آورده است.
طائب بیان کرد: ابزار تبلیغاتی و رسانهای دشمن اصلاً به دنبال انعکاس واقعیت نیست، بلکه به دنبال بازنشر آنچه خودشان میخواهند دیده و شنیده شود، هستند. دستگاههای تبلیغاتی دشمن به صراحت میگویند ما به دنبال گفتن واقعیت نیستیم، بلکه آنچه برای اهداف ما لازم است تبلیغ میکنیم.
وی تأکید کرد: آمریکا 20 سال در افغانستان بود، چه تأثیر مثبتی در آن داشت؟ بعد از آن در عراق حضور داشت، چه کمکی به عراق کرد؟ و امروز در اوکراین حضور دارد، چه مشکلی از اوکراین حل کرده است؟ نگاهی به تاریخ منطقه و حضور آمریکا در کشورهای منطقه به ویژه در اوکراین، پاسخ آنهایی است که میگویند با مذاکره با آمریکا وضعیت کشور خوب میشود. اینها سرانجام پیوند یک کشور با آمریکا است که باید تحلیل و تبیین شود.
انتهای پیام/